Podcast

Gepassioneerd fotograferen podcast

In deze podcast neem ik je mee doorheen mijn eigen fotografie reis. Ik vertel je meer over fotografie, energie en business. Mijn doel is om jou vooral te kunnen inspireren en motiveren om ook jouw fotografie dromen na te jagen. 

#1 Mijn verhaal, passie & missie.

In deze eerste podcast aflevering neem ik je mee in mijn eigen afgelegde fotografie reis. Je leert alle ups and downs kennen en je ontdekt mijn ultieme drijfveer. Ik hoop dat ook jij je ultieme passie gevonden hebt en kan beoefenen, want er is niets meer heerlijk dan dat…

#2 Het vinden van je eigen stijl als fotograaf.

Het vinden van mijn eigen fotografie stijl is een zoektocht geweest. Je bevindt je als fotograaf tussen heel wat andere fotografen en al die mooie Instagram profielen maken het je niet makkelijker in je zoektocht. Ik vertel je daarom graag hoe ik dit zelf deed.

#3 Ontspannen klanten contact & vol zelfvertrouwen shooten

Als ondernemer moet je stevig in je schoenen staan, grenzen stellen en weten waar je voor staat. Dat is geen gemakkelijke opdracht, want jij krijgt zelf alle touwtjes in handen. Ik vertel je in deze podcast over mijn eigen mindset en hoe ik ervoor zorg dat ik zelf stevig in mijn schoenen blijf staan.

#4 De 10 bouwstenen van het ZOOM in & FOCUS Framework

Twee jaar geleden startte ik mijn eigen fotografie bedrijf. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Al snel ontdekte ik dat mijn bedrijf runnen niet alleen fotograferen inhield, maar veel meer dan dat… Als fotograaf moet je namelijk zoveel meer skills hebben dan enkel je camera bedienen, bij een shoot komt zoveel meer aan te pas. Ik wist écht niet hoe ik dit moest aanpakken.

Daarom ging ik aan de slag en ging ik op zoek naar een methode om structuur, efficiëntie en workflow in mijn bedrijf te implementeren. Want ik wilde groeien als fotograaf, maar ook als ondernemer en daarom moest ik zelfzekerder worden, geld durven vragen aan mijn klanten en programma’s ontdekken die me konden helpen in mijn fotografie bedrijf.

#5 HELP, mensen plaatsen filters op m'n beelden

In deze aflevering vertel ik jou drie tips om te voorkomen dat jouw klanten filters over jouw afbeeldingen plaatsen na het afleveren. Bovendien vertel ik je ook hoe je de hele kwestie zou kunnen oplossen. Probeer vooral altijd je eigen grenzen aan te geven en te bewaken. Alles komt altijd goed!

#6 Doemdenken en belemmerende overtuigingen ombuigen

De laatste maanden ben ik intensief gecoacht geweest op mentaal vlak. Ik had altijd het gevoel dat mijn mindset wel oké was, maar niets was minder waar. Zo ontstonden er grote momenten van angst en doemdenken en had ik heel wat negatieve overtuigingen. In deze podcast vertel ik je wat ik leerde uit mijn mindset coaching.

#7 Ga succesvol van start als huwelijksfotograaf

Ik kan het me nog goed voor de geest halen: mijn allereerste huwelijk.

Méga spannend vond ik het, om de belangrijkste dag van iemand te mogen fotograferen. Spannend, maar tegelijkertijd was ik ook super dankbaar voor deze mooie kans die ik kreeg.

De weken voor het huwelijk voelde ik de zenuwen opkomen. De nacht voordien sliep ik niet. Had ik alle info wel goed doorgenomen en doorgegeven? Was ik wel voldoende klaar en voorbereid? Stond al mijn materiaal wel klaar?

Ik had helemaal niet het gevoel dat ik er klaar voor was om dat prachtig huwelijk te mogen fotograferen. Ik deed maar wat. En gewoon maar wat doen, deed niet veel goed aan mijn eigen zelfvertrouwen.

Het feit dat ik zelf als gast nog maar één huwelijk bijgewoond had op dat moment, hielp ook niet echt.

Als ik de tijd kon terugdraaien en mezelf deftig had kunnen voorbereiden met een Start to wedding cursus, dan deed ik dat. En net om die reden heb ik mijn eigen Start to wedding cursus ontwikkeld. Jij mag zelf vol zelfvertrouwen je eerste huwelijk fotograferen. Zoals het hoort!

#8 Hoe ik focus & structuur behoud in mijn beide ondernemingen

Elisa interviewde mij tijdens een live op Instagram over structuur en focus behouden in twee bedrijven. In het gesprek hebben we het over planning, focus, tools, doelen enzovoort.

Elisa is structuur coach en vind je op Instagram via @elisa.vergote_getshitdone. Zij organiseert trajecten waarbij ze je helpt om te kunnen ondernemen op de manier die werkt voor jou. Als ondernemer is dat zo ontzettend belangrijk! Neem zeker eens een kijkje op haar profiel voor meer tips & trics.

#9 Hoe jij kan groeien als fotograaf zonder jezelf steeds klein te moeten houden

Ik hoor het zo vaak… Vanaf wanneer mag ik mezelf echt een fotograaf noemen? Wanneer ben ik goed genoeg om te kunnen starten in bijberoep? Wie zit er nu op mij te wachten? Stap voor stap krijg jij dankzij het toepassen van de tips uit deze podcast meer zelfvertrouwen en zal je groeien als fotograaf. Let’s do this!

#10 Hoe bereken ik mijn prijs als fotograaf of creatief ondernemer?

Als fotograaf of als creatief ondernemer in het algemeen is het best lastig om je prijzen te bepalen. Ben ik wel goed genoeg? Vinden anderen mijn werk die prijs waardig? Het is een struggle die ik vaak zie terugkomen. Toch is het belangrijk om voor je werk een prijs te vragen, anders spreek je niet van een bijberoep, maar eerder van een hobby. Ik ging met Robin van Strever in gesprek over hoe je jouw prijsberekening kan aanpakken.

#11 Wat een slechte money mindset met jou doet

Met je money mindset kan je in een vicieuze cirkel zitten. Enerzijds vind je jezelf niet waardig genoeg om te investeren, hierdoor groei je moeilijker. Anderzijds durf je, omdat je moeilijker groeit, niet de prijs te vragen die je effectief waard bent. In deze podcast vertel je meer over wat deze negatieve overtuigingen met je doet.

#12 Heb ik als fotograaf een website nodig? (In gesprek met @valerieeskens)

Valerie Eskens en ik zijn samen opgestart in bijberoep in 2019. Zij is mijn eigen hulplijn op gebied van web development. Ik nodigde haar uit in deze podcast om het te hebben over de meerwaarde van een website als fotograaf. In deze aflevering geeft ze een aantal praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

#13 Hoe ga ik met m'n mindset aan de slag om geld te durven vragen als fotograaf?

De laatste tijd zie ik het steeds vaker: fotografen die 50 euro vragen voor een uur shooten. Van waar komt die prijs? En weet je precies wat je hiervan over kan houden als winst? Weet je hoeveel sociale bijdragen en belastingen je hierop betaalt? Niet alleen is deze praktische kant belangrijk, maar je moet als ondernemer blijven werken aan je mindset, zodat jij zelfzeker genoeg bent om de juiste prijzen te durven vragen (of zelfs uit te spreken). In deze podcast geef ik je een aantal praktische opdrachten mee om aan de slag te kunnen gaan.

#14 Mijn start in bijberoep was super impulsief en maar goed ook

Sommigen zien het ondernemerschap als iets groots, een grote stap die enkel te vinden is in een droom of een verlangen. Daarom nam ik spontaan deze veertiende podcast aflevering op. Om jou te vertellen over mijn eigen start in bijberoep en over de gedachten die toen door me heen gingen. Ik kan al een tipje van de sluier geven: het was een enorm impulsieve beslissing, maar dat was op dat moment ook mijn kracht als ondernemer.

#15 Hoe je ervoor zorgt dat je Instagram strategie minder energie van je vraagt

Ik weet hoe energie slopend een Instagram profiel kan zijn. Maar ik geloof er ook in dat iedereen, door middel van het gebruik van een simpele strategie, moeiteloos klanten kan gaan aantrekken op dit platform.

Jij hebt gewoon jouw ideale methode en manier van werken nog niet gevonden en deze kan je makkelijk aangeleerd krijgen.

Lees snel meer in mijn Instagram handboek voor fotografen: https://www.tessyhellemans.be/instagram-handboek-voor-fotografen/

#16 Doelen stellen en successen vieren

Doelen stellen en behalen is mega spannend. Want wat als ik ze stel en ze niet kan behalen? Wat als ik teleurgesteld geraak? In deze aflevering leg ik je uit waarom het toch belangrijk is om dit te doen in je bedrijf en hoe je je successen kan vieren. Want elke kleine stap is het vieren waard!

#17 Zes zaken om als huwelijksfotograaf rekening mee te houden

Ben jij opgestart als huwelijksfotograaf in bijberoep of ben je van plan om in de toekomst op te starten? Of ben je misschien al een tijdje bezig met je fotografie bedrijf, gaat het goed en wil je nu huwelijksfotografie toevoegen aan je aanbod? Omdat je stiekem een droom hebt om de mooiste dag in iemands leven op beeld te kunnen vastleggen?

#18 2022 brengt spannende doelen, taken en focus met zich mee...

Ik heb niet zo heel veel (omzet) doelen voor het jaar 2022, omdat het een zeer spannend jaar wordt. Toch neem ik je heel graag mee in die paar (dringende) projecten die op de planning staan. En ook ik ontdek bij mezelf doorheen die proces belemmerende overtuigingen. Ik deel ze graag met je in deze podcast aflevering.

#19 Hoe jij kan intuïtief ondernemen als fotograaf

Ik werd ondernemer om mijn buikgevoel te kunnen volgen. Als ik vandaag de dag had willen weten hoe mijn leven er binnen vijf jaar zal uitzien, was ik beter in loondienst gebleven. En dat geldt voor jou ook. Je hoeft niet te ver in de toekomst te kijken. Waar heb je vandaag de dag nood aan en welke projecten zou je graag dit jaar willen uitvoeren?

Kom je er niet goed uit en wil je graag met mij overleggen wat jouw dromen en kansen zijn voor de komende maanden? Vraag dan je gratis strategiesessie aan via: https://www.tessyhellemans.be/strategiesessie/

#20 Waarom jij jouw omzetdoelen nu niet behaalt en hoe dit wel kan in de toekomst

Ik hoor het zo vaak… “Ik stel wel doelen in mijn bedrijf, maar ik behaal ze niet. Hoe komt dit?” De grootste reden hiervan is dat je aan het ondernemen bent zonder strategie of met een strategie die niet bij je doelgroep past.

In deze podcast aflevering geef ik je een inkijk in mijn strategie en vertel ik je hoe ik mijn maandelijkse doelen stel én behaal.

Bespreek met mij welke kansen er voor je liggen en hoe jij slimmer kan gaan werken in je fotografie bedrijf, waardoor je jouw omzet kan gaan verdubbelen… Zodat jij volledig in je eigen kracht kan gaan staan als fotograaf en consistente omzetmaanden gaat draaien met een slimme strategie en zonder overvolle agenda via een gratis strategiesessie.

#21 Zet je eigen persoonlijkheid in om klanten af en aan te trekken

Onszelf laten zien op sociale media is soms heftig. “Wat als mijn volgers me dan niet meer leuk gaan vinden? Wat als ze me dan gaan ontvolgen?”

En nochtans… Zou je elke ontvolger moeten vieren, want dat zorgt ervoor dat je steeds meer je ideale klant kan gaan aantrekken en dus betere samenwerkingen kan aangaan in de toekomst.

In deze aflevering vertel ik je wat anderen het meest haten én tegelijkertijd het meest appreciëren aan mezelf. Mijn zwakte wordt dus een sterkte in het aantrekken van klanten.

Wil jij zelf ook gaan groeien met je fotografie bedrijf? Vraag dan een gratis strategiesessie aan: https://www.tessyhellemans.be/strategiesessie/

#22 Waarom communicatie soms harder aan komt dan verwacht

We lopen vandaag de dag op de tippen van onze tenen. Dit komt doordat we niet voldoende kunnen ontspannen tijdens deze corona periode, maar ook doordat we weinig kennis hebben van wat communicatie juist is. Mijn coach haren gaan daar op zo’n momenten van recht staan en dit zorgt ervoor dat ik jou zelf enkele handvaten wil meegeven om met jouw eigen communicatie skills om te gaan en dan vooral met de focus over hoe je communicatie binnen neemt als persoon.

Ben je zelf aan de slag gegaan met je eigen schaduw kanten na het beluisteren van deze aflevering? Stuur me gerust een DM op Instagram (@tessyhellemans.be), want daar hoor ik graag meer over!

#23 Tips & tools om je productiviteit te verhogen en wat uitbesteden met je productiviteit doet

Jij hoeft heus niet elke dag productief te zijn… Laat dat maar los, want dat is onmogelijk. Jij bent ook maar een mens en je hebt al wel eens slechte dagen/weken.

Er zijn een aantal tips & tools die ik zelf ga toepassen om toch elke dag een aantal taken van mijn lijstje afgevinkt te krijgen. Productiviteit vind ik namelijk iets mega interessant en ik probeer zelf ook steeds aan mijn eigen manier van werken aan te passen en te optimaliseren.

Graag deel ik met jou in mijn laatste podcast aflevering enkele zaken die voor mij écht werken en deel ik met jou mijn ervaring over wat het uitbesteden van taken met je productiviteit doet.

Je kan de aflevering gaan beluisteren op Spotify, Apple podcast… 

Veel luisterplezier en stuur me gerust een mailtje op info@tessyhellemans.be om meer informatie te verkrijgen over mijn gratis en vrijblijvende strategiesessies.

#24 Start vandaag met consistent zijn, dat loont voor de toekomst

Wanneer we ons aanbod willen tonen in mail of op sociale media, komen er verschillende belemmerende overtuigingen bij ons naar boven. Zeker wanneer we vrienden of familie hebben tussen onze volgers vinden we dat raar en onwennig. Maar ik kan je één ding zeggen: alles went en ook zij zullen wennen aan jouw nieuwe manier van communiceren. 

Begin vandaag daarom nog met consistent je aanbod te communiceren op je kanalen. De eerste weken zal dit niets opleveren, maar als je dit volhoudt en jouw belemmerende overtuigingen hierbij onder controle kan houden, de consistentie erin laat en blijft gaan… Zal je er na een aantal weken/maanden de vruchten van plukken.

Let’s go!

#25 Waarom je niet dagelijks online moet komen als ondernemer

Elke dag zichtbaar zijn als ondernemer, hoe hou je dat vol?

Ik heb zelf ook heel lang de overtuiging gehad dat dit moest om een succesvol bedrijf te hebben. Maar niets is minder waar.

Sinds een half jaar heb ik mijn eigen Instagram strategie volledig aangepast en ‘over boord’ gegooid en ben ik van dagelijks aanwezig zijn in stories én 3 posts per week online zetten gegaan naar 1 post per week. Mét meer effect en meer betrokkenheid.

Hoe dit komt en hoe jij deze strategie zelf ook zal kunnen toepassen beluister je in deze podcast aflevering.

Ben je zelf benieuwd welke manieren van marketing passen bij jouw bedrijf en hoe je zelf kan zorgen voor meer zichtbaarheid in je bedrijf? Alsook het opzetten van een passieve inkomstenstroom, zodat je meer rust verkrijgt in je bedrijf?

In augustus is er weer plaats om 1:1 met mij aan de slag te gaan. Vanaf dan kan je ook gratis inschrijven voor een strategiesessie op onze website.

#26 Waarom je reacties van anderen over je prijszetting mag negeren

‘Amai jij moet veel geld verdienen…’, ‘Verdien jij dat per uur?’

Zulke opmerkingen hebben we allemaal al wel eens gehad als ondernemer.

Heel goed bedoeld van vrienden of familieleden, maar we voelen hierdoor een grote drang om onszelf onnodig te gaan verantwoorden.

In deze podcast aflevering vertel ik jou waarom je reacties van anderen over je prijszetting eigenlijk mag gaan negeren. Waarom jij wél in je recht bent.

Krijg je in de toekomst dus nog zulke opmerkingen? Stuur dan deze podcast aflevering door, zodat jouw familie en vrienden een blik langs de ondernemerskant kunnen ontvangen.

Heb je hier nog vragen over, dan ga ik heel graag met je in gesprek! Op Instagram kan dat via mijn account @tessyhellemans.be.

#27 De 4 geheimen voor het creëren van de allermooiste foto's

Jouw droom was om ook zo’n mooie beelden te kunnen creëren als die fotografen waar je zo naar op kijkt. Maar… Je blokkeert, want je hebt eigenlijk geen enkel idee hoe je hiermee van start kan gaan. Je fotografeert op de automatische stand, waardoor je geen grip hebt op je eindresultaat. Elke mooie foto die je tot nu toe maakte, is heel toevallig zo genomen.  Toch voel je tot in het puntje van je tenen dat zulke beelden wél heel graag bewust wilt kunnen creëren. Daarom nam ik voor jou deze podcast aflevering op die je helpt met bovenstaande. Wil je nadien zelf aan de slag gaan met het manueel fotograferen en het creëren van je eigen stijl in Lightroom? Ga dan van start met mijn Kickstart shooting programma. Info en tickets vind je via: https://www.tessyhellemans.be/kickstart-shooting-pakket/

#28 Hoe loslaten zorgt voor meer aantrekken

Wanneer we in paniek zijn, willen we krampachtig gaan vasthouden. Het slaat op onze gemoedstoestand en we geraken ons eigen zelfvertrouwen kwijt. Hierdoor gaan we geen moeite meer doen om vol te houden met waar we mee bezig waren, want het haalt toch niets uit. De consistentie verdwijnt en we schakelen volledig over in paniekmodus, ook in de communicatie die we gebruiken.

Dit moet je echt vermijden. In deze podcast aflevering vertel ik je hoe loslaten ervoor zorgt dat je toch meer zal kunnen gaan aantrekken. Blijf erin geloven, heb vertrouwen, door moeilijke periodes moet je door en hier geraak je uiteindelijk altijd sterker uit.

#29 Het is niet de andere die jou tegenhoudt, maar jij houdt jezelf tegen

Het is niet de andere die jou tegenhoudt, maar jij houdt jezelf tegen. Soms moet je gewoon gaan DOEN. Want ik hoor het echt te vaak. “Ik wacht nog op een logo.” “Ik moet eerst taakje X volbrengen, vooraleer ik kan starten aan taak B…” “Eerst nog wat meer ervaring op doen, want wat vertellen anderen anders over mij?” In deze podcast aflevering hoor je hoe ik hier zelf mee omga. 

#30 Waar mijn focus was en wat moeiteloos ondernemen voor mij betekent

Ik deel in deze podcast aflevering een kwetsbare boodschap, want ik was mijn focus even kwijt. Verder vertel ik jou over wat moeiteloos ondernemen voor mij betekent en hoe ik hiervoor zorg in mijn bedrijf.

#31 Grote leerlessen en tips voor jou als startende fotograaf

Ik heb ondertussen in mijn bedrijf al 11 online verkoopkanalen uitgetest… Ik heb dus zeker al ’t één en ’t ander uitgetest. Al mijn kennis heb ik daarom verzameld in mijn allernieuwste cursus: Fulltime Fotografie Focus Cursus. In deze aflevering deel ik een aantal tips met jou als startende fotograaf.

#32 "Ik ben echt niet meer die griet met die camera, hé.'

Ik vertel je over hoe de maanden na mijn bevalling verliepen en over de veranderingen die ik in de toekomst in mijn bedrijf implementeer. Hopelijk neem je er zelf wat leerlessen uit mee!

#33 Waar jij klanten laat liggen omdat je het te ingewikkeld maakt voor jezelf én je klant

We zijn zo vaak bezig met branding, uitstraling, kleuren… Maar ben je ook soms bezig met de processen uit je bedrijf? Met je onboarding proces, met je E-mail workflow, met het versimpelen van processen in je bedrijf? Vaak zijn dat de stappen die je vergeet te nemen en van nature maken we het onszelf altijd zo ingewikkeld in ons bedrijf.

Maar waarom kan het niet makkelijker? Waarom neem je soms geen helikopter view om te kijken naar waar het simpeler kan gaan in je bedrijf, zodat de investering voor je klant niet te groot wordt?

Ik neem je maandagavond 5 december mee in een nieuwe gratis masterclass waarin ik een aantal marketing geheimen met je deel. Schrijf je gratis in via https://www.tessyhellemans.be/de-3-grote-stappen-voor-een-fotografie-marketing-boost/ en dan zie ik je heel snel!

#34 Omgaan met je eigen onzekerheid in een wereld waar je overal (gratis) kennis kan opdoen

Je bedrijf staat stil. En je komt in een consumerende fase terecht. Je begint te scrollen op sociale media en je kijkt naar hoe andere fotografen het doen.

Mensen ‘knallen’ en zijn nieuwe doelen aan het stellen en jij blijft staan. Dit maakt je onzeker en dit zorgt voor een aantal negatieve stemmen in je hoofd:
“Ben ik wel goed genoeg?”
“Hoe gaan klanten mij kunnen vinden?”
“Hoe ga ik nu terug van start geraken?”
“Wat heb ik nu te brengen bij anderen?”
“Gaat het me deze keer wel lukken?”

Super herkenbaar. En in deze podcast aflevering geef ik je alvast drie tips mee die je hierbij kunnen helpen.

#35 HELP Ik voel me nog geen professioneel fotograaf

Je voelt je nog geen professioneel fotograaf, maar wat wilt dan zeggen voor jou? Vanaf welk moment kan je jezelf dan wel een professioneel fotograaf gaan noemen?

Je houdt jezelf bewust klein door jezelf te verschuilen achter je mindset. Je hebt niet voldoende zelfvertrouwen om je dromen waar te maken, dus je gaat er dan ook niet meer voluit voor. En dat is zo ontzettend jammer.

In deze podcast aflevering help ik je om hiermee om te gaan. Zodat jij vol zelfvertrouwen jezelf kan profileren als professioneel fotograaf. Want dat ben je, toch?

Verder nodig ik je graag uit voor mijn gratis masterclass van volgende week vrijdag: “De 3 grote stappen voor een Fotografie Marketing Boost”. Schrijf je in via: https://www.tessyhellemans.be/masterclass/.