Tessy Hellemans I Gepassioneerd fotograferen podcast

In deze podcast neem ik je mee doorheen mijn eigen fotografie reis. Ik vertel je meer over fotografie, energie en business. Mijn doel is om jou vooral te kunnen inspireren en motiveren om ook jouw fotografie dromen na te jagen. 

#1 Mijn verhaal, passie & missie.

In deze eerste podcast aflevering neem ik je mee in mijn eigen afgelegde fotografie reis. Je leert alle ups and downs kennen en je ontdekt mijn ultieme drijfveer. Ik hoop dat ook jij je ultieme passie gevonden hebt en kan beoefenen, want er is niets meer heerlijk dan dat...

#2 Het vinden van je eigen stijl als fotograaf.

Het vinden van mijn eigen fotografie stijl is een zoektocht geweest. Je bevindt je als fotograaf tussen heel wat andere fotografen en al die mooie Instagram profielen maken het je niet makkelijker in je zoektocht. Ik vertel je daarom graag hoe ik dit zelf deed.

#3 Ontspannen klanten contact & vol zelfvertrouwen shooten

Als ondernemer moet je stevig in je schoenen staan, grenzen stellen en weten waar je voor staat. Dat is geen gemakkelijke opdracht, want jij krijgt zelf alle touwtjes in handen. Ik vertel je in deze podcast over mijn eigen mindset en hoe ik ervoor zorg dat ik zelf stevig in mijn schoenen blijf staan.

#4 De 10 bouwstenen van het ZOOM in & FOCUS Framework

Twee jaar geleden startte ik mijn eigen fotografie bedrijf. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Al snel ontdekte ik dat mijn bedrijf runnen niet alleen fotograferen inhield, maar veel meer dan dat... Als fotograaf moet je namelijk zoveel meer skills hebben dan enkel je camera bedienen, bij een shoot komt zoveel meer aan te pas. Ik wist écht niet hoe ik dit moest aanpakken. Daarom ging ik aan de slag en ging ik op zoek naar een methode om structuur, efficiëntie en workflow in mijn bedrijf te implementeren. Want ik wilde groeien als fotograaf, maar ook als ondernemer en daarom moest ik zelfzekerder worden, geld durven vragen aan mijn klanten en programma's ontdekken die me konden helpen in mijn fotografie bedrijf.

#5 HELP, mensen plaatsen filters op m'n beelden

In deze aflevering vertel ik jou drie tips om te voorkomen dat jouw klanten filters over jouw afbeeldingen plaatsen na het afleveren. Bovendien vertel ik je ook hoe je de hele kwestie zou kunnen oplossen. Probeer vooral altijd je eigen grenzen aan te geven en te bewaken. Alles komt altijd goed!

#6 Doemdenken en belemmerende overtuigingen ombuigen

De laatste maanden ben ik intensief gecoacht geweest op mentaal vlak. Ik had altijd het gevoel dat mijn mindset wel oké was, maar niets was minder waar. Zo ontstonden er grote momenten van angst en doemdenken en had ik heel wat negatieve overtuigingen. In deze podcast vertel ik je wat ik leerde uit mijn mindset coaching.

#7 Ga succesvol van start als huwelijksfotograaf

Ik kan het me nog goed voor de geest halen: mijn allereerste huwelijk. Méga spannend vond ik het, om de belangrijkste dag van iemand te mogen fotograferen. Spannend, maar tegelijkertijd was ik ook super dankbaar voor deze mooie kans die ik kreeg. De weken voor het huwelijk voelde ik de zenuwen opkomen. De nacht voordien sliep ik niet. Had ik alle info wel goed doorgenomen en doorgegeven? Was ik wel voldoende klaar en voorbereid? Stond al mijn materiaal wel klaar? Ik had helemaal niet het gevoel dat ik er klaar voor was om dat prachtig huwelijk te mogen fotograferen. Ik deed maar wat. En gewoon maar wat doen, deed niet veel goed aan mijn eigen zelfvertrouwen. Het feit dat ik zelf als gast nog maar één huwelijk bijgewoond had op dat moment, hielp ook niet echt. Als ik de tijd kon terugdraaien en mezelf deftig had kunnen voorbereiden met een Start to wedding cursus, dan deed ik dat. En net om die reden heb ik mijn eigen Start to wedding cursus ontwikkeld. Jij mag zelf vol zelfvertrouwen je eerste huwelijk fotograferen. Zoals het hoort!