TESSY HELLEMANS | GEPASSIONEERD FOTOGRAFEREN PODCAST

In deze podcast neem ik je mee doorheen mijn eigen fotografie reis. Ik vertel je meer over fotografie, energie en business. Mijn doel is om jou vooral te kunnen inspireren en motiveren om ook jouw fotografie dromen na te jagen. 

#1 Mijn verhaal, passie & missie.

In deze eerste podcast aflevering neem ik je mee in mijn eigen afgelegde fotografie reis. Je leert alle ups and downs kennen en je ontdekt mijn ultieme drijfveer. Ik hoop dat ook jij je ultieme passie gevonden hebt en kan beoefenen, want er is niets meer heerlijk dan dat…

#2 Het vinden van je eigen stijl als fotograaf.

Het vinden van mijn eigen fotografie stijl is een zoektocht geweest. Je bevindt je als fotograaf tussen heel wat andere fotografen en al die mooie Instagram profielen maken het je niet makkelijker in je zoektocht. Ik vertel je daarom graag hoe ik dit zelf deed.

#3 Ontspannen klanten contact & vol zelfvertrouwen shooten

Als ondernemer moet je stevig in je schoenen staan, grenzen stellen en weten waar je voor staat. Dat is geen gemakkelijke opdracht, want jij krijgt zelf alle touwtjes in handen. Ik vertel je in deze podcast over mijn eigen mindset en hoe ik ervoor zorg dat ik zelf stevig in mijn schoenen blijf staan.

#4 De 10 bouwstenen van het ZOOM in & FOCUS Framework

Twee jaar geleden startte ik mijn eigen fotografie bedrijf. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Al snel ontdekte ik dat mijn bedrijf runnen niet alleen fotograferen inhield, maar veel meer dan dat… Als fotograaf moet je namelijk zoveel meer skills hebben dan enkel je camera bedienen, bij een shoot komt zoveel meer aan te pas. Ik wist écht niet hoe ik dit moest aanpakken.

Daarom ging ik aan de slag en ging ik op zoek naar een methode om structuur, efficiëntie en workflow in mijn bedrijf te implementeren. Want ik wilde groeien als fotograaf, maar ook als ondernemer en daarom moest ik zelfzekerder worden, geld durven vragen aan mijn klanten en programma’s ontdekken die me konden helpen in mijn fotografie bedrijf.

#5 HELP, mensen plaatsen filters op m'n beelden

In deze aflevering vertel ik jou drie tips om te voorkomen dat jouw klanten filters over jouw afbeeldingen plaatsen na het afleveren. Bovendien vertel ik je ook hoe je de hele kwestie zou kunnen oplossen. Probeer vooral altijd je eigen grenzen aan te geven en te bewaken. Alles komt altijd goed!

#6 Doemdenken en belemmerende overtuigingen ombuigen

De laatste maanden ben ik intensief gecoacht geweest op mentaal vlak. Ik had altijd het gevoel dat mijn mindset wel oké was, maar niets was minder waar. Zo ontstonden er grote momenten van angst en doemdenken en had ik heel wat negatieve overtuigingen. In deze podcast vertel ik je wat ik leerde uit mijn mindset coaching.

#7 Ga succesvol van start als huwelijksfotograaf

Ik kan het me nog goed voor de geest halen: mijn allereerste huwelijk.

Méga spannend vond ik het, om de belangrijkste dag van iemand te mogen fotograferen. Spannend, maar tegelijkertijd was ik ook super dankbaar voor deze mooie kans die ik kreeg.

De weken voor het huwelijk voelde ik de zenuwen opkomen. De nacht voordien sliep ik niet. Had ik alle info wel goed doorgenomen en doorgegeven? Was ik wel voldoende klaar en voorbereid? Stond al mijn materiaal wel klaar?

Ik had helemaal niet het gevoel dat ik er klaar voor was om dat prachtig huwelijk te mogen fotograferen. Ik deed maar wat. En gewoon maar wat doen, deed niet veel goed aan mijn eigen zelfvertrouwen.

Het feit dat ik zelf als gast nog maar één huwelijk bijgewoond had op dat moment, hielp ook niet echt.

Als ik de tijd kon terugdraaien en mezelf deftig had kunnen voorbereiden met een Start to wedding cursus, dan deed ik dat. En net om die reden heb ik mijn eigen Start to wedding cursus ontwikkeld. Jij mag zelf vol zelfvertrouwen je eerste huwelijk fotograferen. Zoals het hoort!

#8 Hoe ik focus & structuur behoud in mijn beide ondernemingen

Elisa interviewde mij tijdens een live op Instagram over structuur en focus behouden in twee bedrijven. In het gesprek hebben we het over planning, focus, tools, doelen enzovoort.

Elisa is structuur coach en vind je op Instagram via @elisa.vergote_getshitdone. Zij organiseert trajecten waarbij ze je helpt om te kunnen ondernemen op de manier die werkt voor jou. Als ondernemer is dat zo ontzettend belangrijk! Neem zeker eens een kijkje op haar profiel voor meer tips & trics.

#9 Hoe jij kan groeien als fotograaf zonder jezelf steeds klein te moeten houden

Ik hoor het zo vaak… Vanaf wanneer mag ik mezelf echt een fotograaf noemen? Wanneer ben ik goed genoeg om te kunnen starten in bijberoep? Wie zit er nu op mij te wachten? Stap voor stap krijg jij dankzij het toepassen van de tips uit deze podcast meer zelfvertrouwen en zal je groeien als fotograaf. Let’s do this!

#10 Hoe bereken ik mijn prijs als fotograaf of creatief ondernemer?

Als fotograaf of als creatief ondernemer in het algemeen is het best lastig om je prijzen te bepalen. Ben ik wel goed genoeg? Vinden anderen mijn werk die prijs waardig? Het is een struggle die ik vaak zie terugkomen. Toch is het belangrijk om voor je werk een prijs te vragen, anders spreek je niet van een bijberoep, maar eerder van een hobby. Ik ging met Robin van Strever in gesprek over hoe je jouw prijsberekening kan aanpakken.

#11 Wat een slechte money mindset met jou doet

Met je money mindset kan je in een vicieuze cirkel zitten. Enerzijds vind je jezelf niet waardig genoeg om te investeren, hierdoor groei je moeilijker. Anderzijds durf je, omdat je moeilijker groeit, niet de prijs te vragen die je effectief waard bent. In deze podcast vertel je meer over wat deze negatieve overtuigingen met je doet.

#12 Heb ik als fotograaf een website nodig? (In gesprek met @valerieeskens)

Valerie Eskens en ik zijn samen opgestart in bijberoep in 2019. Zij is mijn eigen hulplijn op gebied van web development. Ik nodigde haar uit in deze podcast om het te hebben over de meerwaarde van een website als fotograaf. In deze aflevering geeft ze een aantal praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

#13 Hoe ga ik met m'n mindset aan de slag om geld te durven vragen als fotograaf?

De laatste tijd zie ik het steeds vaker: fotografen die 50 euro vragen voor een uur shooten. Van waar komt die prijs? En weet je precies wat je hiervan over kan houden als winst? Weet je hoeveel sociale bijdragen en belastingen je hierop betaalt? Niet alleen is deze praktische kant belangrijk, maar je moet als ondernemer blijven werken aan je mindset, zodat jij zelfzeker genoeg bent om de juiste prijzen te durven vragen (of zelfs uit te spreken). In deze podcast geef ik je een aantal praktische opdrachten mee om aan de slag te kunnen gaan.

#14 Mijn start in bijberoep was super impulsief en maar goed ook

Sommigen zien het ondernemerschap als iets groots, een grote stap die enkel te vinden is in een droom of een verlangen. Daarom nam ik spontaan deze veertiende podcast aflevering op. Om jou te vertellen over mijn eigen start in bijberoep en over de gedachten die toen door me heen gingen. Ik kan al een tipje van de sluier geven: het was een enorm impulsieve beslissing, maar dat was op dat moment ook mijn kracht als ondernemer.

#15 Hoe je ervoor zorgt dat je Instagram strategie minder energie van je vraagt

Ik weet hoe energie slopend een Instagram profiel kan zijn. Maar ik geloof er ook in dat iedereen, door middel van het gebruik van een simpele strategie, moeiteloos klanten kan gaan aantrekken op dit platform.

Jij hebt gewoon jouw ideale methode en manier van werken nog niet gevonden en deze kan je makkelijk aangeleerd krijgen.

Lees snel meer in mijn Instagram handboek voor fotografen: https://www.tessyhellemans.be/instagram-handboek-voor-fotografen/

#16 Doelen stellen en successen vieren

Doelen stellen en behalen is mega spannend. Want wat als ik ze stel en ze niet kan behalen? Wat als ik teleurgesteld geraak? In deze aflevering leg ik je uit waarom het toch belangrijk is om dit te doen in je bedrijf en hoe je je successen kan vieren. Want elke kleine stap is het vieren waard!

#17 Zes zaken om als huwelijksfotograaf rekening mee te houden

Ben jij opgestart als huwelijksfotograaf in bijberoep of ben je van plan om in de toekomst op te starten? Of ben je misschien al een tijdje bezig met je fotografie bedrijf, gaat het goed en wil je nu huwelijksfotografie toevoegen aan je aanbod? Omdat je stiekem een droom hebt om de mooiste dag in iemands leven op beeld te kunnen vastleggen?

#18 2022 brengt spannende doelen, taken en focus met zich mee...

Ik heb niet zo heel veel (omzet) doelen voor het jaar 2022, omdat het een zeer spannend jaar wordt. Toch neem ik je heel graag mee in die paar (dringende) projecten die op de planning staan. En ook ik ontdek bij mezelf doorheen die proces belemmerende overtuigingen. Ik deel ze graag met je in deze podcast aflevering.

#19 Hoe jij kan intuïtief ondernemen als fotograaf

Ik werd ondernemer om mijn buikgevoel te kunnen volgen. Als ik vandaag de dag had willen weten hoe mijn leven er binnen vijf jaar zal uitzien, was ik beter in loondienst gebleven. En dat geldt voor jou ook. Je hoeft niet te ver in de toekomst te kijken. Waar heb je vandaag de dag nood aan en welke projecten zou je graag dit jaar willen uitvoeren?

Kom je er niet goed uit en wil je graag met mij overleggen wat jouw dromen en kansen zijn voor de komende maanden? Vraag dan je gratis strategiesessie aan via: https://www.tessyhellemans.be/strategiesessie/