Over Tessy

In september 2018 gebeurde er iets waardoor mijn leven op z'n kop stond...

En waardoor ik ben gaan beseffen wat mijn missie & visie in dit leven is.

NAMELIJK:

Fotografen helpen groeien in een bedrijf dat voor hen werkt en hen rust brengt.

Ik help met het vinden van die ene eerste klant(en) tot aan het verwezenlijken van je allergrootste dromen.

Een realisatie dat gepassioneerd werken belangrijk is...

In september 2018 startte er een nieuw schooljaar voor mij als leerkracht en ging ik opnieuw aan de slag in het onderwijs. Voltijds gaf ik Nederlands en godsdienst in het secundair onderwijs. Maar ik voelde me te langen duur niet meer goed in mijn vel. Ik zag het altijd groots, wilde écht dingen realiseren in het onderwijssysteem. Maar ze hielden me klein en mijn lijf begin hierdoor stilaan ‘nee’ te zeggen.

Al na enkele weken ging het niet meer. Ik had een burn-out en kwam in oktober thuis te zitten.

Kan je dat geloven? Ik, diegene die altijd positief in het leven staat en van alles het beste probeert te maken. Mij kan dat toch niet overkomen?

En toch gebeurde het. Ik bevond me in ‘een droomjob met veel werkzekerheid’, maar mijn lichaam zei letterlijk ‘nee’.

Ik was 25 jaar, twee jaar eerder ontzettend gemotiveerd van de schoolbanken gekomen. En ik verloor mezelf volledig. Ik zag geen uitweg, voelde me letterlijk in een hokje geduwd.

TIJD OM OPNIEUW TE BEGINNEN WANT:

"Together we can do great things!"

Een nieuwe start.

Door mijn burn-out ben ik op zoek gegaan naar mezelf, naar wie ik was en wilde zijn.

Ik kwam namelijk thuis te zitten en kon in gedachten alleen maar met school en werk bezig zijn. Ik vond geen rust, kon de focus moeilijk op mezelf leggen.

Hierdoor heb ik mijn eigen spiegelreflexcamera terug uit de kast genomen en ben ik mezelf creatief gaan bezighouden met het handletteren.

Mijn camera sleurde me naar buiten, weg van die vier muren, weg van de gedachte ‘Hoe zou het met leerling X of Y zijn nu?”.

Creativiteit bracht weer energie in mijn leven, bracht me rust wanneer de onrust op de loer lag. En dat zal ik nooit vergeten, dat blijft altijd een plekje diep vanbinnen hebben.

Dankzij de moeilijke periode die ik doorlopen heb, kan ik nu volmondig ‘ja’ zeggen tegen mijn beroep en mijn leven.

Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik in mijn leven mee maakte. Want, ondanks dat het soms moeilijk was (en is), weet ik nu wél wat ik wil.

Voor ik het wist was ik in januari 2019 opgestart in bijberoep met twee creatieve bedrijven: Letteren & Tetteren en Tessy Hellemans fotografie. In eerste instantie wilde ik graag belangrijke momenten van gezinnen in beeld brengen en startte ik met mijn focus als huwelijksfotograaf. Nog voordat ik zelf als gast op een huwelijk aanwezig was, profileerde ik mezelf als jouw huwelijksfotograaf. En dat ging zo goed… Maar al snel begon mijn onderwijsachtergrond terug te kriebelen.

Ik gaf mezelf de naam
'fotografie coach'
and so the adventure begins...

Na een jaar in bijberoep te zijn, lanceerde ik daarom mijn eerste online cursus. Een laagdrempelige online cursus die jou hielp om manueel te leren fotograferen, iets waarvan ik wist: daar hebben nog veel startende fotografen het moeilijk mee.

Dit werd een succes dankzij mijn didactische achtergrond, ik wist namelijk goed waar ik mee bezig was. Daarbij aansluitend voelde ik dat hier echt mijn passie lag: ik wilde andere fotografen gaan coachen en helpen bij de opstart van hun bedrijf.

In mijn eerste jaar als fotograaf in bijberoep behaalde ik namelijk een jaaromzet van meer dan €30.000. In mijn tweede jaar als fotograaf in hoofdberoep behaalde ik in augustus mijn jaardoel al van €60.000. Ik wist precies hoe je een succesvol fotografie bedrijf kon opbouwen en ik wilde andere creatievelingen hier ook bij helpen.

Ik gaf mezelf de naam ‘fotografie coach‘ and so the adventure begins…

Dagelijks ben ik vandaag de dag bezig met fotograferen en met andere fotografen te ondersteunen in hun groei als fotograaf.

Andere fotografen ondersteunen is mijn nieuwe levensmissie geworden. Het feit dat ik met hen kan werken, geeft me veel energie en ik krijg dagelijks veel dankbaarheid terug door de (gratis) ondersteuning die ik hen geef.

Ik kan je met veel zekerheid zeggen dat ik mijn levensdoel gevonden heb.

En wauw, wat hou ik ervan…

Iets luchtig na de zware kost...

Als je me kent, weet je dat ik steeds heel positief in het leven sta. Ik probeer uit elke situatie een aantal positieve zaken te halen en buig negatieve zaken al snel om.

Ik ben iemand die de laatste jaren ontzettend bezig is geweest met haar mindset en hierdoor sta ik ook veel rustiger in het leven: ik blijf niet in mijn hoofd zitten, laat gauw dingen los, laat negatieve gebeurtenissen mijn leven niet beheersen.

Ik ben die goedlachse persoon die altijd overal lessen uit trekt en dat neem ik ook 100% mee in mijn eigen bedrijven.

Ik ga heel speels om met mijn dagen en onderneming: ik experimenteer, ga op mijn bek en sta vol enthousiasme weer recht voor de volgende fase in mijn bedrijf.

Moest je dit niet kunnen toepassen in je eigen fotografie bedrijf, hou je het niet vol. Of dan wordt het toch heel moeilijk. 

Mensen die me echt goed kennen weten dat ik...

Een hondje heb die Laika heet.

Ik adopteerde Laika in 2019 en sindsdien zijn wij twee handen op één buik. Nooit had ik verwacht dat ik zo’n bezorgde dog mom kon zijn die ALLES zou overhebben voor zo’n klein wezen. En toch… 😉

Mijn start als zelfstandige in hoofdberoep heeft die band alleen maar sterker gemaakt. Ik ben veel thuis, kies mijn eigen uren, kan met haar op mijn schoot werken of vanuit de zetel… Ik zou me geen leven meer kunnen inbeelden zonder haar.

Graag naar Familie kijk.

Dit is écht mijn guilty pleasure. Verstand op nul en zonder nadenken genieten van situaties die jij zelf nooit zal voorhebben in je leven. Vaak combineer ik ernaar kijken met een kleine to do of wat social media werk.

Ik begon als kind te kijken naar Familie met mijn eigen gezin en dit heeft me nooit losgelaten. Haha.

Planten stekken en verzorgen leuk vind.

De Pelckmans is mijn meest favoriete winkel, daar kan ik uren verdwijnen. En ja, dan komt er (af en toe) wel eens een plant mee naar huis. 

Ik hou van een groene omgeving en fotografeer ook vaak in het groen. Daarom vind ik het eens zo fijn dat mijn living eruit ziet als een jungle. Dit brengt me rust in huis.

Van kamperen hou.

In 2020 kochten we met ons gezin een daktent en dit is echt zalig genieten. In Scandinavië gaan wildkamperen, wakker worden aan een vijver met alleen natuur om je heen. Ik zou eraan kunnen wennen!

Ik hoop stiekem dat we die kampeerkriebels kunnen doorgeven aan onze eigen kinderen.

En nu is het jouw beurt.

Wat fijn dat je heel mijn verhaal gelezen hebt. Ik ben nu heel benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij? Waar droom je van als fotograaf? Waar loop je tegen aan om je droom te verwezenlijken? Wat houdt je nog tegen?

Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul het formulier hieronder in.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Mijn missie is om elke fotograaf verder te helpen als ze met mij in contact komen. Soms is dat door een samenwerking aan te gaan, maar ik verwijs je net zo graag door naar een andere coach als ik voel dat je met hem/haar een betere klik zou hebben. Ik geloof namelijk niet in concurrentie. Ik geloof in iemand helpen door hem/haar met de juiste persoon te matchen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer tijdens werkdagen binnen de 48 uur op je bericht.