over Tessy

Mijn naam is Tessy en ik ben 25 jaar oud. Ik ben afkomstig uit Heist-op-den-Berg, maar de liefde heeft mij naar Turnhout gedreven. Van opleiding ben ik leerkracht secundair onderwijs, Nederlands/Rooms-katholieke godsdienst. In mijn vrije tijd ben ik bezig met fotografie, grafische vormgeving en handletteren. Des te voller mijn dagen zijn, des te gelukkiger ik ben!

Sinds 2016 is mijn camera mijn beste vriend. Dagtrippen met mijn Sony is één van mijn favoriete bezigheden. Hierdoor heb ik in 2018 besloten om fotografie in avondonderwijs te gaan volgen, kwestie van mijn tijd nog beter te kunnen besteden aan mijn meest favoriete bezigheid. 

Waarom ik hou van fotografie? Mensen zijn steeds fascinerend en uniek op hun eigen manier. Gewoonweg heerlijk. Ik ben een mooi voorbeeld van iemand die graag van op een terrasje naar mensen kijkt. Gelaatsuitdrukkingen, gezichtskenmerken, emoties en lichaamstaal in ‘t algemeen zijn dingen die mij enorm interesseren. Daarom fotografeer ik momenteel voornamelijk portretten, koppels en liefde in het algemeen: huwelijken en zwangerschappen. Ik vind het fijn om mensen te laten ontspannen en openbloeien voor de lens. Het liefst probeer ik dan ook spontane momenten te fotograferen, die mensen tonen wie ze écht zijn.

Het liefst trek ik naar buiten met mijn camera. Ik kies er bewust voor om te fotograferen in een bos, in een open vlakte, in de natuur… De enige shoot die steeds bij mijn klanten thuis zal doorgaan, is een newborn shoot, omdat ik steeds het kindje op de eerste plaats zal zetten. Alle andere momenten zal ik steeds naar buiten snellen, tenzij de klant dit anders vraagt. De natuur is mijn comfortzone en ik hoop dan ook mensen te kunnen bereiken die zelf ook van de buitenlucht houden.

Sinds een aantal maanden ben ik medeoprichter van Letteren & Tetteren. Samen met Valerie Eskens vorm ik het creatief brein achter dit bedrijf. Hierdoor kon ik de tekenkriebels opnieuw toelaten in mijn leven. Samen geven we workshops handletteren, zowel voor particulieren, als voor bedrijven en sinds kort ook bij Banier. Samen hebben we een webshop waarin we zelfgemaakte kaarten aanbieden. In 2019 zijn we samen gestart met een opleiding grafische vormgeving in avondonderwijs. 

Ik combineer grafische vormgeving met fotografie, omdat beide mijn passie zijn. Ik kan urenlang bezig zijn met projecten voor klanten of voor mezelf. Door beide te combineren, kan ik momenten volledig in kaart brengen, van uitnodiging tot slotalbum. Mensen hiermee gelukkig maken is mijn levensdoel.

Letteren & Tetteren en mijn camera zijn beide mijn levenswerk en mijn passie, die ik graag met jullie deel. Hopelijk genieten jullie evenzeer van het bekijken van mijn creaties als ik genoot tijdens het creatieproces.