Het is echt een hype, je hoort het overal tegenwoordig. Iedereen heeft het over het beest ‘moeiteloos ondernemen’. En ik geloof ook oprecht dat het voor elke ondernemer iets anders kàn betekenen. 

Want of jij allergisch of niet bent aan het woord, het kan je altijd iets brengen wanneer je eens een kritische inkijk neemt in je eigen bedrijf. En zo deed ik het zelf ook.

Wat voor mij moeiteloos ondernemen betekent?

Voor mij betekent moeiteloos ondernemen er kunnen zijn voor mijn dochter op woensdag en donderdag. Me niet over de kop werken en ‘s avonds niet te moe zijn om haar in slaap te wiegen. 

Voor mij is moeiteloos om niet constant de druk te voelen om online te moeten zijn. En toch fotografie opdrachten binnen te krijgen. Juist genoeg om me er goed bij te kunnen voelen (want ik geloof ook dat je te veel fotografie opdrachten kan hebben, je jezelf echt kapot kan werken als fotograaf).

En dit geeft je meteen ook een kijk achter de schermen in mijn eigen fotografie bedrijf. Want ‘volzet’ wilt bij mij niet zeggen dat ik over mijn eigen grenzen heen volboekt ben. Het wilt zeggen dat ik het aantal shoot bereikt heb die ik maximum voor ogen had die periode. En welk getal dat ‘maximum’ is, is voor jou anders dan voor mij. Want zoals net omschreven, speelt mijn eigen gezin hier ook een grote rol in (samen met al mijn bedrijfsactiviteiten, natuurlijk.)

Ik ben zelf niet allergisch aan het wood ‘moeiteloos’.

Voor mij mag het altijd allemaal wat moeitelozer gaan. En speel ik dat dan klaar? Mijn online strategie helpt me daarbij.

Ik geloof 1000% in het online ondernemen. In het online aantrekken van klanten (die je offline zal gaan shooten, natuurlijk). In een strategie kiezen die voor jou werkt en niet tegen jou (en je eigen grenzen) werkt. 

Ik geef liever €100 meer aan advertentiebudget uit dan dat ik tijdens een familiemoment mezelf druk maak om die story die ik niet gepost heb. Ik wil niet constant bezig moeten zijn met het online zichtbaar zijn.

En man, wat geeft dat een gevoel van vrijheid. Want ik kan er voor mijn dochter zijn wanneer ze ziek is, ik kan mijn eigen werktijden kiezen en impulsief veranderen. Ik ben écht de CEO van mijn bedrijf.

En ik help jou ook naar rust in je hoofd en online ondernemen in je fotografie bedrijf. Er zijn verschillende trajecten waar ik je kan helpen dezelfde rust te ervaren, zodat jij zelf de touwtjes in handen neemt in je bedrijf.

Boek een vrijblijvend gesprek met mij via https://calendly.com/tessy_hellemans/intakegesprek