ZOOM in & FOCUS traject

Het ZOOM in & FOCUS traject

Bouw jouw fotografie bedrijf succesvol op in 3 maanden tijd

Ben jij pas gestart met je fotografie bedrijf (in bijberoep) of wil je hier binnenkort mee starten? Of ben je misschien al een tijdje bezig met je fotografie bedrijf, gaat het goed en wil je meer impact maken? Omdat je moeiteloos meer klanten wil aantrekken dankzij een stevige basis in je bedrijf?

Maar loop je er tegenaan dat het nog niet gaat zoals jij zou willen?

Je hebt nu vooral het gevoel dat…

✓ Het vooral bij andere fotografen makkelijk en moeiteloos verloopt. Dit zou jij ook graag willen in je eigen bedrijf, maar je hebt geen idee hoe dit kan verwezenlijken.

✓ Je wilt als fotograaf klanten beginnen aanspreken en aantrekken, zodat je vertrokken geraakt met je bedrijf. Alleen weet je niet precies hoe je hiermee kan van start gaan…

✓ Je besteedt als ondernemer veel tijd in andere zaken dan het shooten zelf. Dat vind je jammer, want fotograferen is je passie, niet de administratie die erbij komt kijken.

✓ Je verliest jezelf in het heen en weer mailen met klanten en brengt steeds uren door in Lightroom, je bent op zoek naar je eigen manier van werken als ondernemer en fotograaf.

✓ Je wil je fotografie bedrijf naar een volgend level brengen en je hebt nood aan structuur en efficiëntie. Het is jouw droom om meer tijd te gaan stoppen in je passie en wilt het uitbouwen van je fotografie bedrijf serieus gaan aanpakken.

✓ Je gaat op het internet op zoek naar manieren om je workflow te versnellen, maar je komt er zelf niet uit. Je loopt verloren in de verdere stappen die je moet ondernemen. Je wilt met je droom serieus genomen worden door je vrienden en familie.

Je bent volledig klaar om ervoor te gaan

Ik geloof erin dat elke fotograaf succesvol kan worden. Ik geloof dat dit niet enkel komt door jaren ervaring en hard werken, maar dat jij dit vandaag ook al kan.

Je moet vooral goed weten welke stappen je best neemt, aan welke knoppen je best eerst kan gaan draaien binnenin je bedrijf.

Ik zie mijn bedrijf als een eeuwige speeltuin. En geloof me dat wanneer je het spel van het ondernemerschap begrijpt, dit echt heel fijn werken wordt.

Ik ontwikkelde het ZOOM in & FOCUS traject speciaal voor (startende) fotografen die gestart zijn of zullen starten in bijberoep en die meteen stappen willen ondernemen om het van de eerste keer juist te doen.

Je wilt niet te lang in die trial & error fase blijven vaststeken, je wilt niet aanmodderen. Je wilt vooral in actie schieten en meteen 200% voor je grote dromen gaan.

Ik help jou in het ZOOM in & FOCUS traject verder in het bereiken van jouw dromen…

✓ Ik help je jouw eigen fotografie bedrijf opbouwen, zodat jij moeiteloos klanten kan gaan aantrekken. Na dit traject verkrijg jij financiële vrijheid met je bedrijf.

✓ Je kan al heel goed (manueel fotograferen), maar toch help ik je om jouw manier van fotograferen te optimaliseren en te verbeteren.

✓ Samen gaan we aan de slag om jouw fotografie stijl consistent door te voeren in al je shoots. Je kijkt mee over mijn schouder, zodat je mijn volledige manier van selecteren & nabewerken leert kennen om zelf toe te kunnen passen.

✓ Je wilt graag je droom najagen en succesvol starten als fotograaf in bijberoep. Ik help je bij jouw opstart, zodat je meteen weet welke de eerste stappen zullen zijn die je kan nemen met je bedrijf. Want je wilt klanten gaan aantrekken als fotograaf, dus het is belangrijk om samen in actie te schieten.

In het ZOOM in & FOCUS traject leer je niet alleen je eigen fotografie niveau omhoog tillen, maar leer je ook je eigen bedrijf succesvol opbouwen, zodat jij met een stevige basis van start kan gaan met je fotografie bedrijf.

In januari 2019 startte ik zelf op als fotograaf in bijberoep, in juni 2020 werd dit vervolgens mijn hoofdberoep. Of ik veel geluk had? Nee, dat niet. Ik heb van in het begin geïnvesteerd in mijn droom en toekomst en ervoor gezorgd dat ik mijn doel als fotograaf & fotografie coach zou halen. En dàt door dag in dag uit bezig te zijn met mijn passie. Dat is precies waar wij samen in dit traject naartoe zullen werken.

Je bent op zoek naar

Iemand die jou ondersteunt in het vinden van jouw manier van werken als fotograaf. Je wil graag investeren in jouw fotografie bedrijf en eindelijk ervoor zorgen dat je meer tijd vindt om te doen wat je écht graag doet: foto’s nemen. Je bent het beu dat je veel tijd verspilt in zaken die er eigenlijk niet toe doen, waardoor je minder shoots kan aannemen en bijgevolg minder inkomsten en zekerheid als fotograaf hebt.

Aan het einde van dit traject

✓ Weet jij welke prijzen je moet vragen aan je klanten en sta je achter deze prijzen, waardoor je zelfzeker overkomt.

✓ Kan jij je agenda beheren zoals jij wil, niet zoals je klanten dit willen.

✓ Kan jij in een mum van tijd foto’s selecteren en een heel album design maken.

✓ Ontvang jij automatisch reviews van je klanten na je shoots.

✓ Weet jij wat je belangrijk vindt in je fotografie bedrijf en handel je hier ook naar.

✓ Begrijp je precies hoe je de leukste klanten consistent kan aantrekken.

✓ Heb je voldoende kennis om in gesprek te gaan met je ideale klant en haar ervan te overtuigen met jou als fotograaf in zee te gaan.

Het ZOOM in & FOCUS traject is voor startende fotografen die niet in de trial & error fase willen blijven vastzitten, maar die ambitieus willen werken aan een snelle workflow en een gestructureerd bedrijf met een consistente klantenstroom.

Voel je je vandaag

✓ Je wilt van je passie je beroep maken, maar je weet niet hoe je hieraan kan beginnen? Hoe kan je klanten aantrekken?

 Alsof je geen idee hebt waar je naartoe wil/kan gaan met je fotografie bedrijf?

 Overweldigd door het besef dat een fotografie bedrijf opbouwen meer is dan foto’s nemen alleen?

 Onzeker als fotograaf, waardoor je geen geld durft vragen voor je werk?

Wil je graag

✓ Als ambitieuze fotograaf meteen met klanten gaan shooten i.p.v. te blijven aanmodderen?

 Jouw fotografie bedrijf naar een volgend level brengen dankzij structuur en een snelle workflow?

 Achter de prijs staan die jij verdient als fotograaf?

 Klanten aantrekken voor de shoots die jij zelf ook leuk vindt?

Krijg onbeperkte toegang tot deze
12 uitgebreide modules

We starten deze online masterclass met iets dat elke startende fotograaf best moeilijk vindt: prijzen bepalen.
Ik neem je mee in je money mindset, ik laat je jouw eigen prijs per uur berekenen en ik laat je nadenken over de pakket prijzen van jouw fotografie bedrijf. Samen gaan we intensief aan de slag met deze eerste module.

Ik daag je in deze module uit om kritisch naar je eigen werk te kijken en na te denken waar je nog zou kunnen of willen bij leren. Je gaat vervolgens aan de slag gaan met de besproken vrij werk shoot van vorige module en samen stellen we een plan op om deze shoot effectief uit te werken.
We brainstormen erop los en zetten een plan op dat jij zal uitwerken de komende weken. Je leert werken met een planningstool en je krijgt weer een mentale les over het stellen van je eigen grenzen. Want… fotografie moet altijd plezant blijven!

Het is een must om te weten welke materialen je op de fotografie markt kan vinden. Bovendien is het handig om te weten welke materialen je best eerst aankoopt en welke materialen kunnen wachten. Ik neem je mee doorheen mijn eigen fotografie materiaal en geef enkele tips die je kan gebruiken bij de beslissingen die je in de toekomst zal maken op vlak van materiaal.

Denk tijdens deze module goed na welke jouw ‘perfecte instellingen’ zijn van de belichtingsdriehoek en ga wandelen in de natuur om deze instellingen uit te testen. Want… Al doende leer je!

Ik bespreek met je hoe ik mijn koppels positioneer en hoe ik gevarieerde foto’s bekom tijdens de shoot. Ik neem je mee achter de schermen tijdens een korte mini shoot, zodat je mijn manier van werken in de praktijk kan bekijken.

Na de shoot moet er natuurlijk geselecteerd en nabewerkt worden. Dit neemt vaak meer tijd in beslag dan de shoot zelf, wat velen niet beseffen of weten. Ik ga je helpen om je selectie en nabewerking workflow te versnellen, zodat je meer tijd kan besteden aan het klantcontact en de shoot.

Na het selecteren en bewerken van je beelden, moet je jouw foto’s op een vlotte manier kunnen afleveren. Dit kan op verschillende manieren, die ik even voor je op een rijtje zet. Ik leg je ook uit waarom het belangrijk is dat je jouw foto’s bijhoudt en een back-up maakt.

Na het bewerken en aanleveren van de foto’s gaan we een foto album maken om als upsell te verkopen aan je klanten of om aan je pakketten te kunnen toevoegen.
Ik leer je een handig programma aan om in te kunnen werken en ik leer je de upsell naar het foto product maken.

Reviews zijn een super belangrijk onderdeel van een groeiend bedrijf.
Ik neem je graag mee in het waarom-verhaal en ik vertel je hoe ik zelf reviews verzamel en toon aan toekomstige klanten.

Je moet in je leven het warm water niet blijven uitvinden. Dit geldt ook binnen in jouw fotografie bedrijf. Ik ga jou leren hoe je jouw huidige klanten kan overtuigen om opnieuw met jou in zee te gaan, want zij kennen jou al én zijn tevreden van jouw diensten.

Ik vertel je in deze module al mijn kennis over Instagram, zodat jij kan starten met het aantrekken van klanten op dit platform.

In deze module vertel ik je al mijn eigen Instagram trucs die ik gebruikte in de afgelopen jaren. Ik ben geen Instagram expert, ik deel je gewoon mijn eigen ervaringen als fotograaf om jou verder te helpen met je eigen fotografie bedrijf.

In deze module neem ik mee in de basis van marketing & sales, zodat jij moeiteloos je ideale klant kan gaan aantrekken.

Je leert hoe je jouw product aanbod kan opbouwen en hoe je jouw ideale klant kan overtuigen om met jou in zee te kunnen gaan.

Inbegrepen in het traject

LEERPLATFORM

Je krijgt onbeperkt toegang tot het online leerplatform om de 12 modules op eigen tempo te volgen. In ditzelfde leerplatform kan je per module vragen stellen die ik binnen de 48u beantwoord.

WERKBOEK

Je ontvangt een werkboek van 62 pagina's om zelf aan de slag te gaan. Dit werkboek kan je elk nieuw (half) jaar opnieuw vastnemen, zodat je blijft evalueren en groeien in je bedrijf.

COMMUNITY

Je komt terecht in mijn online community waar je altijd terecht kan met al je vragen. Deze groep wordt gedurende 3 maanden jouw veilige haven, zodat jij hier steeds terecht kan met al je vragen.

Wat andere fotografen
over ZOOM in & FOCUS zeggen

CAROLINE COUCK

Tessy is echt een topper in haar vak! Ze weet waarover ze spreekt en is bovendien super-aanspreekbaar! Haar enthousiasme werkt ontzettend motiverend en aanstekelijk. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en je durft ook echt vragen stellen, wat ontzettend belangrijk is. Ze is echt je personal cheerleader en dat doet zoveel deugd! Het zit 'm in de kleine dingen tussendoor: een kaartje, een berichtje om te vragen hoe het gaat,... Tessy zorgt er echt voor dat je je gesteund en gehoord voelt. En in tijden waarin coaching vaak nog offline moet gebeuren is dat zo waardevol! DANKU TESSY! Dankzij jou heb ik het eindelijk aangedurfd om werk te maken van mijn droom! <3 liefs, Caroline!

STEFANIE NASH

De cursus ZOOM in & FOCUS is echt een meerwaarde in de groei van mijn fotografiebedrijf. ZOVEEL nuttige praktische tips. Die het echt allemaal heel concreet maken. Tessy doet dit trouwens fantastisch! Ze is super aangenaam om naar te kijken en te luisteren. Echt een aanrader! DIKKE MERCI TESSY!

ELLEN HERVENT

Ik volgde een tijdje geleden het ZiF-traject bij Tessy! Dit traject kwam voor mij net op de juiste moment. Ik wou al een tijdje wat meer gaan doen met mijn fotografie, maar wat een zoektocht was dat! Dankzij het traject wordt alles heel duidelijk uitgelegd, krijg je enorm veel tips mee hoe je alles moet aanpakken, en word je bij het minste probleem verder geholpen! Ik ben recent gestart als fotograaf in bijberoep, en voel er mij volledig klaar voor! Wat fijn om dit op deze manier te kunnen opstarten.

Wie ben ik?

Twee jaar geleden startte ik mijn eigen fotografie bedrijf. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Al snel ontdekte ik dat mijn bedrijf runnen niet alleen fotograferen inhield, maar veel meer dan dat… Als fotograaf moet je namelijk zoveel meer skills hebben dan enkel je camera bedienen, bij een shoot komt zoveel meer aan te pas. Ik wist écht niet hoe ik dit moest aanpakken.

Daarom ging ik aan de slag en ging ik op zoek naar een methode om structuur, efficiëntie en workflow in mijn bedrijf te implementeren én naar een methode om moeiteloos klanten aan te trekken als fotograaf. Want ik wilde groeien als fotograaf, maar ook als ondernemer en daarom moest ik zelfzekerder worden, geld durven vragen aan mijn klanten en programma’s ontdekken die me konden helpen in mijn fotografie bedrijf.

Van nature ben ik gelukkig iemand die niet lang blijft aanmodderen en steeds een weg zoekt om mijn doel te bereiken. Begin 2020 nam ik daarom een coach onder de arm die mij zou helpen met mijn bedrijf letterlijk naar een volgend niveau te tillen.

Sindsdien blijf ik optimaliseren en experimenteren, zodat mijn bedrijf strategisch steeds beter wordt en dus ook succesvoller wordt. Al deze kennis breng ik op mijn beurt met veel passie over aan mijn eigen coachees.

Succes ontstaat niet vanzelf. Succes creëer je niet ‘per ongeluk’. Succes komt door focus, hard werken en door het vragen van hulp. Want je staat er nooit alleen voor, als coach draag ik mee jouw bedrijf naar een volgend level.

Aan de slag

In het ZOOM in & FOCUS traject deel ik letterlijk de stappen met jou die ervoor hebben gezorgd dat ik in mijn eerste jaar als fotograaf in bijberoep een jaaromzet van meer dan €30.000 behaalde en in mijn tweede jaar als fotograaf in hoofdberoep in augustus mijn jaardoel al behaalde van €60.000.

Hierin houd ik voor jou niks achter: ik deel al mijn kennis met je én ik ben er voor je wanneer je toch nog extra vragen hebt.

Na aanmelden in het traject kan je meteen van start. Je krijgt meteen toegang tot alle inhoud & modules.

Merk je dat je toch nog twijfelt of het traject geschikt voor je is? Stuur me dan een mail op info@tessyhellemans.be, dan denk ik met je mee.

Veelgestelde vragen

Na inschrijving in het traject, krijg je toegang tot onze online leeromgeving met een persoonlijk account en wachtwoord. Je kan ten allen tijde op je account de filmpjes bekijken. Dit wil zeggen dat je onbeperkte toegang hebt tot alle kennis dat het online traject je te bieden heeft. Ook kan je het traject volledig op eigen tempo volgen.

Voor iedereen die een fotografie bedrijf gestart is of wil starten, sneller en efficiënter wil werken en moeiteloos klanten wilt gaan aantrekken in de toekomst. Na dit traject weet je welke kant je uit wil en kan gaan met je bedrijf en ben je klaar om een degelijke omzet te verdienen met je bedrijf.

Dit traject levert jou vooral veel tijd en zelfzekerheid als fotograaf op. Na dit traject kan jij focussen op wat je het liefste doet in je bedrijf. Je weet na dit traject perfect aan welke knoppen je in je bedrijf moet draaien om efficiënter en sneller te werk te gaan.

Bovendien leer jij hoe je moeiteloos de leukste klanten kan gaan aantrekken én overtuigen om met jou te gaan samenwerken. We leggen samen de strategische basis van je bedrijf.

We gaan samen al je dromen waarmaken en de basis van jouw fotografie bedrijf steen per steen opbouwen!