Ga aan de slag als dé go-to huwelijks-fotograaf

Je bent klaar voor een volgende stap: je wilt jouw eerste huwelijken gaan fotograferen en de ‘go-to huwelijksfotograaf’ worden in jouw regio. Kei vet, dat kan ik alleen maar aanmoedigen!

Maar je voelt je onzeker en je weet nog niet exact ‘hoe’ je dit zal gaan doen. Je hebt het gevoel dat je kennis mist over je manier van werken als huwelijksfotograaf, workflow, het fotograferen van zo’n dag…

Dat maakt het allemaal best spannend, want hoe je het ook draait of keert: zo’n huwelijksdag beleeft jouw klant maar één keer en dat dit goed in beeld gebracht wordt is jouw verantwoordelijkheid.

Ik weet nog héél goed hoe dat bij mij ging

Ik kan het me nog goed voor de geest halen: mijn allereerste huwelijk.

Méga spannend vond ik het, om de belangrijkste dag van iemand te mogen fotograferen. Spannend, maar tegelijkertijd was ik ook super dankbaar voor deze mooie kans die ik kreeg.

De weken voor het huwelijk voelde ik de zenuwen opkomen. De nacht voordien sliep ik niet. Had ik alle info wel goed doorgenomen en doorgegeven? Was ik wel voldoende klaar en voorbereid? Stond al mijn materiaal wel klaar?

Ik had helemaal niet het gevoel dat ik er klaar voor was om dat prachtig huwelijk te mogen fotograferen. Ik deed maar wat. En gewoon maar wat doen, deed niet veel goed aan mijn eigen zelfvertrouwen. 

Het feit dat ik zelf als gast nog maar één huwelijk bijgewoond had op dat moment, hielp ook niet echt.

Als ik de tijd kon terugdraaien en mezelf deftig had kunnen voorbereiden met een Start to wedding cursus, dan deed ik dat. En net daarom ontwikkelde ik de Start to wedding cursus. Zodat jij wél vol zelfvertrouwen je eerste huwelijk kan gaan fotograferen. En je voldoende voorbereid bent om dit ook ineens deftig te gaan doen.

"Mijn werk is een sprookje"

En dat is het ook: een huwelijk mogen meedraaien is zo heerlijk. Je kan genieten van élk moment, iedereen is mooi opgemaakt… Zo’n dag mogen fotograferen is een sprookje.

En toch is het ook ontzettend pittig. Je staat soms tot wel 14u op je benen en je moet steeds gefocust te werk blijven gaan. Dat is niet te onderschatten, hoe mooi je beelden achteraf ook zijn.

Je draagt als fotograaf een grote verantwoordelijkheid en je wilt je job zo goed mogelijk uitvoeren, zodat jouw klant uiteraard ook tevreden is over je werk.

Dus waarom nu jezelf niet volledig gaan voorbereiden vooraleer je letterlijk in het veld gegooid wordt? Zodat je, zelfs bij jouw eerste huwelijken, volledig in je kracht kan gaan staan als fotograaf. En dit van aan het mail contact met je potentiële klant, tot aan het fotograferen van het huwelijk en zelfs het voorzien van het huwelijksalbum?

Dromen verwezenlijken

✓ Jouw doel is om komende periode aanwezig te zijn op een aantal huwelijken. Je houdt namelijk helemaal van het sprookjesachtige dat een huwelijk met zich meebrengt.

✓ Je wilt graag de go-to fotograaf worden bij jou in de buurt. Het liefst van al zou je graag willen dat als iemand bij jou in de buurt een huwelijksfotograaf zoekt, ze meteen bij jou terechtkomen. onafhankelijk van budgetten.

✓ Je droomt ervan om meteen professioneel over te komen als huwelijksfotograaf. Je wilt je eigen manier van werken creëren, samenwerkingen aangaan en een kwalitatieve uitstraling hebben. Je wilt er zijn voor je klanten en de service bieden die zij nodig hebben tijdens hun huwelijk.

✓ Je droomt van de allerleukste klanten die volledig matchen bij jouw visie als huwelijksfotograaf. Je wilt dat klanten je vertrouwen en respecteren. Je wilt dat ze dolblij zijn dat JIJ aanwezig bent tijdens hun huwelijk.

En het mooiste van al… Die grote dromen kunnen werkelijkheid worden, dat is de prachtige kant van het verhaal… Want ik leer je de kneepjes van het vak in deze Start to wedding cursus.

Wat ik kan, kan jij ook.

Stel jezelf eens voor

Hoe zou jij je voelen als…

✓ Je voelt je zelfzeker over je werk en je kijkt hierdoor minder naar andere fotografen. Je staat stevig in je schoenen tijdens kennismakingsgesprekken en hierdoor kan je klanten overtuigen dat jij de fotograaf voor hen bent.

✓ Je toont jezelf op sociale media, zodat toekomstige klanten je goed leren kennen. Je zet jezelf ook af en toe vol zelfvertrouwen in de spotlight. Dit zelfvertrouwen hebben jouw klanten nodig om volmondig ‘ja’ te kunnen zeggen tegen jou.

✓ Als fotograaf creëer je niet-alledaagse beelden tijdens een huwelijk. Je wilt de dag echt laten spreken. Je wilt nadenken over de beelden die je neemt en de stijl die je gebruikt. Je wilt opvallen in de grote massa.

Ik ga je hierbij helpen, want ik weet dat jij dat kan.

★★★★★

"Tessy is begeleider, adviseur, spiegel, steun, luisterend oor, stok achter de deur en supporter."

- Lies Deschietere

Welkom in

Start to wedding

De cursus die jou tot in de puntjes voorbereidt als huwelijksfotograaf.

Zodat je zonder zorgen en met zelfvertrouwen gesprekken voert met je klanten, helpt met de huwelijksplanning, fotografeert tijdens fel zonlicht, tijdens regen en tijdens de belangrijkste momenten…

Start to wedding is een complete cursus huwelijksfotografie die jou niet alleen helpt met het aantrekken van klanten, maar jou ook de praktische kneepjes van het vak leert als huwelijksfotograaf.

03

Je gaat aan de slag met je voorbereiding om te fotograferen: van het nodige materiaal, tot momenten om extra op te letten tot fotograferen bij fel zonlicht.

Je krijgt een volledige blik achter de schermen van mijn manier van werken, zodat je deze systemen zelf kan implementeren in je bedrijf.

04

Hier ga je mee aan de slag

01

Je zorgt voor een KICKstart, met een afgestemd aanbod, social media content, een brochure & aanvraagformulier…

Je bereidt je voor op je klantencontact: van e-mail templates tot de kennismaking, tot de huwelijksvoorbereiding met de puntjes op de ‘i’.

02

Je verlangt naar de allerleukste klanten

En dat gaan we samen realiseren.

★★★★★

"Haar enthousiasme werkt ontzettend motiverend en aanstekelijk. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en je durft ook echt vragen stellen, wat ontzettend belangrijk is. Ze is echt je personal cheerleader en dat doet zoveel deugd!"

- Caroline Couck

Na Start to wedding:

Heb jij jouw volledig aanbod als huwelijksfotograaf doordacht opgesteld.

Ik help jou met je aanbod volledig af te stellen op jouw ideale klant. Bovendien maak je een plan op om in de toekomst verloofden aan te kunnen trekken. Zelfs wanneer je momenteel nog geen huwelijksportfolio hebt!

Heb jij jouw eigen manier van werken (workflow, systemen, brochures) ontdekt.

Je leert zelfzeker een kennismakingsgesprek starten, zodat klanten jou na het gesprek boeken als huwelijksfotograaf. Dankzij mijn methode, weet je wat je wanneer moet vertellen om je ideale klant te overtuigen van jouw kunnen.

Kan jij jouw koppel ondersteunen tijdens de voorbereiding én tijdens de huwelijksdag zelf.

Je krijgt een volledige inkijk van mijn manier van fotograferen tijdens een huwelijksdag. Bovendien vertel ik je meer over de belangrijkste momenten tijdens zo’n dag wanneer je zéker met je camera klaar zal moeten staan. Zo mis jij geen enkel belangrijk moment.

10 modules leren je de kneepjes van het vak

01

Mijn start als huwelijksfotograaf.

Tijdens deze eerste module krijg je heel wat mentale lessen mee om ervoor te durven staan als huwelijksfotograaf. Bovendien leg je de basis van je bedrijf, weet je wat je missie is en hoe je effectief van start kan gaan met het fotograferen van huwelijken.

02

Mijn aanbod.

Nadat de basis van je bedrijf gelegd is, ga je aan de slag met je aanbod. Dit aanbod wordt volgens een model samengesteld waardoor onze klanten ons automatisch beter leren kennen. Hierdoor verlagen we de drempel om geboekt te kunnen worden als huwelijksfotograaf. In deze module worden ook weer een aantal mindset lessen meegegeven.

03

Marketing & socials als huwelijksfotograaf.

Marketing is ontzettend belangrijk binnen in je bedrijf en zal tot nu nog niet zo’n belangrijke plaats innemen in je bedrijf. We gaan vanaf nu onderzoeken wie onze ideale klant is, hoe we haar kunnen aantrekken en hoe we ons aanbod op haar kunnen afstemmen. Vervolgens denken we na over manieren om met haar in contact te kunnen komen.

04

De aanvraag.

Whiee, je krijgt een aanvraag binnen voor huwelijksfotograaf! Zo leuk! Maar wat nu?

Samen gaan we aan de slag met manieren om ons bereik te vergroten om meer aanvragen binnen te krijgen en gaan we aan de slag met het uitsturen van de belangrijkste informatie naar onze koppels. In deze module worden alvast een aantal e-mail templates gedeeld waarmee je aan de slag kan gaan.

05

De huwelijksbrochure.

We gaan aan de slag met onze eigen huwelijksbrochure. Wat moet daar zeker aan bod komen en hoe kan dat eruit zien? Ik geef je voorbeelden mee, zodat je zelf aan de slag kan gaan.

06

De kennismaking.

Wat wordt er best besproken tijdens een kennismaking? Hoe pak je dit het beste aan, zodat dit waardevol is voor je klant? 

Hoe haal je uiteindelijk je koppel binnen en zet je jezelf over het stukje ‘sales’ dat aan bod komt tijdens het gesprek?

07

De huwelijksplanning.

Hoe ondersteun je je koppel het best in het samenstellen van hun planning? Welke tips kan je meegeven aan je koppel, zodat zij gedurende hun belangrijke dag geen opgejaagd gevoel ervaren?

08

De wedding shoot.

Tijdens deze module ontdek je welk materiaal je kan gebruiken tijdens het fotograferen van je huwelijk. Bovendien krijg je een aantal voorbeelden en tips mee om je fotografie naar een volgend level te kunnen brengen.

In deze module komt ook de meerwaarde van een preview aan bod.

09

Belangrijke fotografie momenten.

Een huwelijksdag kan vrij druk overkomen. Als fotograaf sta je gedurende minstens 8 uren op je voeten en moet je continu alert kunnen zijn. Ik help je bij het samenstellen van je belangrijke fotografie momenten. Zo ben je zeker dat je alles op beeld zal hebben na de huwelijksdag.

10

Tips bij te goed en te slecht weer.

Op voorhand kan je natuurlijk niet kiezen welk weer het zal worden. Daarom is het interessant om toch eens kort stil te staan bij wat je kan doen bij goed en slecht weer. Zo ben je zeker voorbereid om aan de slag te kunnen gaan!

★★★★★

"Wat ben ik blij dat ik deze cursus heb aangekocht! Deze heeft me echt zoveel vooruit geholpen. Ik heb een goed inzicht in alle nodige zaken en taken die bij de job horen. Tessy beantwoordt jouw vragen vol enthousiasme en deelt al haar kennis met jou. Dikke aanrader."

- Jana Meyer

Aan de slag!

In Start to wedding deel ik letterlijk met jou wat mijn manier van fotograferen & voorbereiden voor een huwelijk is. Deze professionele manier van werken als fotograaf zorgde ervoor dat ik in mijn tweede jaar als fotograaf in hoofdberoep kon starten.

Hierin houd ik voor jou niks achter: ik deel al mijn kennis met je én ik ben er voor je wanneer je toch nog extra vragen hebt.

Na aanmelden kan je meteen van start. Je krijgt meteen toegang tot alle inhoud & modules.

Start To Wedding

Onbeperkte toegang tot alle 10 online modules, inclusief alle toekomstige updates.

Een uitgebreid, digitaal werkboek met denkoefeningen en kritische vragen.

Toegang tot onze online community, te vinden in een besloten facebookgroep:

  • netwerken
  • uitwisselen
  • inspireren
  • enthousiasmeren

Een plek voor al je tussentijdse vragen in de online leeromgeving.

Start To Wedding

€ 549 ex BTW

Of in termijnen, vanaf € 102 / termijn.

De antwoorden op veelgestelde vragen

Kan ik de filmpjes van de online cursus herbekijken?

Deze online cursus staat op ons online leerplatform waar je onmiddellijk na aankoop toegang tot krijgt. Dit wil zeggen dat je levenslang toegang hebt tot alle kennis die de online cursus je te bieden heeft (inclusief updates). Ook kan je de cursus volledig op eigen tempo volgen.

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Voor alle toekomstige huwelijksfotografen. Klikt leuk om te lezen, toch? Met deze cursus leg jij een goede basis om van start te gaan als huwelijksfotograaf. Na het volgen van deze cursus sta je zelfzeker in je schoenen en weet je wat je te doen staat tijdens de voorbereiding van een huwelijk.

Wat levert de online cursus me op?

Met deze cursus leg jij een goede basis om van start te gaan als huwelijksfotograaf. Na het volgen van deze cursus sta je zelfzeker in je schoenen en weet je wat je te doen staat tijdens de voorbereiding van een huwelijk. Laten we ons samen klaarmaken om de liefde vast te kunnen leggen!

Wat als ik geen tijd heb nu?

Wees even eerlijk tegen jezelf… Tijd dien je te maken om je fotografie bedrijf next level te brengen.

Bovendien kan je de cursus volledig op eigen tempo volgen, waardoor je zelf je eigen tijd kan gaan indelen. Zelfs als je nu op dit moment weinig tijd hebt, kan je de cursus in de toekomst alsnog volledig gaan uitkijken. 

Alleen nu betaal je de cursus aan deze lage prijs, inclusief alle toekomstige updates.

Is er de mogelijkheid om vragen te stellen?

Jouw vragen kunnen tussendoor in de online leeromgeving gepost worden. Alle vragen beantwoord ik steeds binnen de 48u tijdens werkdagen.

Vragen via sociale media of via mail worden niet beantwoord, we focussen in Start to wedding op het ‘samen leren’, zodat andere startende fotografen ook bijleren van jouw vragen en omgekeerd.

Wanneer kan ik starten met de online cursus?

Na betaling van de online cursus, krijg je meteen toegang tot de cursus via je account op onze website. Dit wilt zeggen dat je meteen aan de slag kan gaan met de online cursus. 

Hoeveel kost de cursus?

Je investering bedraagt momenteel € 549 ex BTW of in termijnen, vanaf € 102 / termijn.

Afrekenen kan met Bancontact of iDeal. De aankoop van de cursus kan je inbrengen in je onkosten en de BTW hoef je als ondernemer ook niet te betalen.

Hoe weet ik of de cursus iets voor mij is?

Dat weet je nooit. Nochtans ben ik ervan overtuigd dat elke fotograaf dankzij de cursus kan starten met het aantrekken van klanten voor huwelijksfotografie. Heb je één klant aangetrokken dankzij de cursus, heb je deze al meteen dubbel en dik terugverdiend. En dan kan je nog meer klanten gaan aantrekken voor de toekomst.

Ik startte als huwelijksfotograaf met pakketten vanaf € 800 voor 6 uren fotografie, dus de rekensom is simpel gemaakt.

Denk ook steeds na: hoeveel klanten moet ik gaan aantrekken om de cursus terug te kunnen verdienen (1, dus) en hoe ga ik dat, met behulp van de cursus, realiseren. (En dat elke maand vanaf nu!) Dàn heb je een ondernemermindset.