Het kickstart shooting programma

Start met manueel fotograferen & ga professioneel aan de slag in Lightroom

Heb jij zo pas een spiegelreflex- of systeemcamera aangekocht of ligt deze al langer onder het stof op je te wachten? Of ben je misschien al een tijdje bezig met je fotografie, gaat het goed en wil je nu je fotografie niveau naar een volgend level brengen? Omdat je stiekem een droom hebt en meer wilt gaan doen met je fotografie in de toekomst?

Maar loop je er tegenaan dat het nog niet gaat zoals jij zou willen?

Je hebt nu vooral het gevoel dat…

✓ Het fotograferen en nabewerken vooral bij andere fotografen makkelijk en moeiteloos verloopt. Dit zou jij ook graag willen kunnen, maar je hebt geen idee hoe dit kan verwezenlijken.

✓ Je wilt een eigen, consistente stijl beginnen creëren als fotograaf en zelf presets gaan ontwikkelen. Je wordt helemaal warm vanbinnen van het idee dat mensen in de toekomst jouw werk zullen kunnen herkennen.

✓ Je wilde eerst vooral zelf aan de slag gaan met het leren kennen van je camera, maar je merkt dat je toch een aantal basics mist tijdens het fotograferen. Je wilt volledig kunnen ondersteunen en vertrouwen op je toestel, in alle lichtomstandigheden.

✓ Het manueel fotograferen gaat je nog niet volledig af. Tijdens een shoot heb je het gevoel dat je super goed bezig bent. Nadien kom je thuis en merk je dat je heel wat wazige beelden hebt, maar je hebt jammer genoeg geen enkel idee hoe dit komt.

✓ Voor jou is de stap aangebroken om jouw beelden volledig af te gaan werken, op jouw manier. Je wilt niet meer blijven proberen en experimenteren in het programma Lightroom, maar je wilt weten aan welke schuifregelaar je wanneer moet draaien om het effect te bekomen dat jij graag wilt.

✓ Je verliest jezelf op het internet in informatie die eigenlijk voor jou niet van toepassing is. Je wilt stoppen met aanmodderen en surfen, maar de camera in handen nemen en naar buiten trekken met de juiste tools.

Je bent volledig klaar om ervoor te gaan

Ik geloof erin dat je met elk toestel kan leren fotograferen. Jij, als fotograaf, maakt namelijk het beeld, niet jouw toestel.

Als fotograaf bepaal je zelf wat het eindresultaat zal zijn van jouw shoot, niet jouw toestel.

Bovendien geloof ik erin dat je dit niet enkel kan volbrengen door jaren ervaring en hard werken, maar dat jij dit vandaag ook al kan. 

Door een aantal gepaste tips & trics en tools toe te passen tijdens het fotograferen, kan jij zelfverzekerd aan de slag gaan met het manueel fotograferen.

Je moet vooral goed weten aan welke knoppen je wanneer best kan draaien om welk effect met je camera te kunnen bekomen. 

Vanaf dat je dit onder de knie hebt, wordt jouw camera jouw beste vriend, jouw eeuwige speeltuin. Wanneer je deze beste vriend door en door hebt leren kennen, wordt het pas echt fijn werken. Dan kan je beginnen creëeren en experimenteren met je creativiteit.

Ik ontwikkelde mijn Kickstart shooting pakket speciaal voor (startende) fotografen die hun camera nòg beter willen leren kennen en die meteen de automatische knop willen loslaten. Dit pakket is speciaal voor jou als je niet enkel wilt focussen op je fotografie, maar ook professioneel wilt leren nabewerken in het programma Lightroom.

Je wilt niet te lang in die trial & error fase blijven vaststeken, je wilt niet aanmodderen. Je wilt vooral in actie schieten en meteen 200% voor je grote dromen gaan.

Ik help jou met het Kickstart shooting pakket verder in het bereiken van jouw dromen…

✓ Ik help je jouw eigen fotografie stijl en nabewerking stijl te ontdekken. Je kijkt namelijk tijdens dit programma mee over mijn schouder naar mijn eigen manier van werken tijdens het shooten en tijdens het nabewerken.

✓ Je kan al goed fotograferen, maar toch help ik je om jouw manier van manueel fotograferen te optimaliseren en te verbeteren, zodat jij als fotograaf nog sterker in je schoenen kan staan.

✓ Samen gaan we aan de slag om jouw fotografie stijl consistent door te voeren in al je shoots. Bovendien leer je jouw eigen presets samenstellen, zodat je deze voortaan voor al deze shoots kan gebruiken.

✓ Je wilt graag trots zijn op je gemaakte beelden, i.p.v. je steeds onzeker te blijven vergelijken met andere fotografen. Dankzij het Kickstart shooting pakket weet jij waar je mee bezig bent tijdens het fotograferen en nabewerken, zodat jij vol zelfvertrouwen jouw beelden durft posten op sociale media.

In het Kickstart shooting pakket leer je niet alleen manueel fotograferen en nabewerken, maar je tilt je eigen fotografie niveau volledig omhoog en leert je eigen stijl ontwikkelen als fotograaf. Zo start je met een stevige basis als fotograaf .

In januari 2019 startte ik zelf op als fotograaf in bijberoep, in juni 2020 werd dit vervolgens mijn hoofdberoep. Of ik veel geluk had? Nee, dat niet. Ik heb van in het begin geïnvesteerd in mijn droom en toekomst en ervoor gezorgd dat ik zelf steeds beter werd als fotograaf. En dàt door dag in dag uit bezig te zijn met mijn passie. Dat is precies waar wij samen met het Kickstart shooting pakket naartoe zullen werken.

Aan het einde van dit programma

Weet je hoe je je camera kan beschermen en welk materiaal je allemaal zou kunnen aanschaffen.

Weet je wat je camera allemaal kan en weet je welke instellingen je in welke omstandigheden kan gebruiken.

Kan je moeiteloos scherpstellen en mooie foto’s nemen van je gezin.

Weet je hoe je de compositie van je foto’s bepaalt, zodat je foto’s opvallen.

Weet je wanneer je je flits kan gebruiken.

Kan je spelen met de belichtingsdriehoek en kan je beslissen in welke lichtomstandigheden je welke instellingen moet gebruiken om natuurlijke foto’s te bekomen.

Kan je zelf aan de slag in Lightroom om je eigen foto’s te bewerken naar eigen stijl en smaak.

Weet je hoe je zelf je eigen presets kan maken en gebruiken.

Leer je op eigen tempo werken met het programma.

Weet je hoe je storende elementen uit je beelden kan verwijderen.

Kan je zelf op een vlotte manier aan de slag met het programma om beelden te ontwikkelen waar je écht trots op bent.

Jij wilt...

 Te leren manueel fotograferen in ALLE lichtomstandigheden?

 Je fotografie doelen te bereiken en je droomportfolio aan te vullen?

 Zorgeloos je eigen fotografie materiaal in de toekomst kunnen aankopen?

 Jouw eigen fotografie en bewerkingsstijl te ontdekken, zodat anderen jouw beelden herkennen?

 Beelden te creëren die ervoor zorgen dat je in de toekomst nog meer aanvragen voor je fotografie verkrijgt?

 Zelfzeker ‘ja’ kunnen zeggen wanneer vrienden je vragen om mooie foto’s van hun gezin te trekken?

 Anderen omver te blazen dankzij jouw eigen Lightroom skills?

De inhoud van dit programma

In het Kickstart shooting programma help ik jou manueel fotograferen en nabewerken in Lightroom, zodat jij meteen stevig in je schoenen staat als fotograaf en zodat je camera je beste vriend wordt. Van jouw camera leren kennen, tot manueel fotograferen, tot presets maken: ik leer je the full package.

Dit is niet alleen een investering voor dit moment, het is een investering waar je nu direct én de rest van je carrière als fotograaf profijt van zal hebben.

Wanneer je meedoet aan het online Kickstart shooting programma ontvang je:

Leerplatform

Je krijgt onbeperkt toegang tot het online leerplatform om de 19 modules op eigen tempo te volgen. In ditzelfde leerplatform kan je per module vragen stellen die ik binnen de 48u beantwoord.

Community

Je komt terecht in mijn online community waar je altijd terecht kan met al je vragen. Deze groep wordt gedurende 3 maanden jouw veilige haven, zodat jij hier steeds terecht kan met al je vragen.

Feedback

Zowel in de leeromgeving, als in de online community kan jij terecht voor vragen. Deze beantwoord ik aan jou persoonlijk. Bovendien kan je jouw beelden delen waar ik je voorzie van persoonlijke feedback.

Krijg onbeperkte toegang tot deze
19 uitgebreide modules:

Basis fotografie

Het is een must om te weten welke materialen je op de fotografie markt kan vinden. Bovendien is het handig om te weten welke materialen je best eerst aankoopt en welke materialen kunnen wachten. Ik neem je mee doorheen mijn eigen fotografie materiaal en geef enkele tips die je kan gebruiken bij de beslissingen die je in de toekomst zal maken op vlak van materiaal.

Je leert de belangrijkste instellingen in je camera kennen en ik vertel je hoe je deze best instelt. Bovendien leer je met welke instellingen je de komende periode aan de slag zal kunnen gaan.

Aan het einde van de online cursus zijn jij en je camera beste vrienden.

Ik leer je drie praktische tips om rekening te houden met de compositie van jezelf als fotograaf, van je model of voorwerp en van je omgeving. Dankzij gebruik te maken van deze tips kan je jouw beelden meteen naar een hoger level brengen. Na deze module maak jij beelden die voor ieders oog aantrekkelijk zijn.

Scherpstellen is het moeilijke onderdeel uit deze cursus, aangezien ik dit ook zie als het moeilijke in de basis van fotografie. Jij zal namelijk in de toekomst moeten bepalen welke zaken in je beeld scherp zullen zijn en welke niet, niet jouw camera.

Ik leer je werken met scherpstelpunten en ik leer je scherpstellen bij portretfotografie.

Aan het einde van de cursus zal jij kunnen manueel fotograferen. Het is noodzakelijk dat jij de belichtingsdriehoek kent om zo je camera manueel te kunnen instellen. Ik leer je de drie belangrijke elementen van de belichtingsdriehoek en ik leer je in het kort hoe je deze kan instellen om je fotografie doel te kunnen bereiken. In de volgende modules gaan we hier nog dieper op in.

Je leert wat het diafragma getal en de diafragma opening is. Je leert wat je camera doet bij een verschillend diafragma getal of opening en hoe je dit zal kunnen gebruiken tijdens het manueel fotograferen. Bovendien leer je beelden maken met een onscherpe en een scherpe achtergrond.

In deze module kom je te weten wat de sluitertijd is en hoe je dit kan instellen om meer of minder licht binnen te laten tijdens het maken van je beelden. Je leert wat de maximale sluitertijd is voor jouw body en lens, zodat je beelden scherp gemaakt kunnen worden. Je kan na het bekijken van deze module bewogen en bevroren beelden maken.

In deze module gaan we dieper in op het derde element van de belichtingsdriehoek: ISO-waarde. Je ontdekt in deze module wat jouw eigen maximale ISO-waarde is en hoe je ruis bekomt wanneer je deze waarde overschrijdt.

Je leert alle waarden van de belichtingsdriehoek gebruiken om je camera zelf manueel in te stellen. Hierbij kan je rekening houden met het doel van je beelden. Wil je bevroren beelden of bewogen beelden? Wil je een scherpe of onscherpe achtergrond? Jij weet hoe je je camera moet instellen om dit te bekomen.

Ik vertel je wat het verschil is tussen een interne en externe flits. Je leert in deze module zelf uit ondervinding hoe jij het best je flits gebruikt tijdens het fotograferen. Bovendien vertel ik je hoe je jouw eigen externe flits het best kan instellen.

Basis Lightroom

Tijdens deze eerste module leer je het programma kennen. Je maakt kennis met de vormgeving, de basis instellingen en we gaan samen onze eerste beelden importeren om in het programma aan de slag te kunnen gaan. Bovendien leg ik je uit wat een Lightroom catalogus is en leer ik je structuur aanbrengen binnenin het programma.

Nadat we het programma en zijn vormgeving hebben leren kennen, gaan we meteen aan de slag met de standaardinstellingen. Hier kan je zelf de belichting, het contrast, de hooglichten… aanpassen in je afbeelding. Ik leer je in deze module ook werken met het histogram in Lightroom.

Er zijn een aantal belangrijke aanpassingstools die jou het leven makkelijker zullen maken tijdens het nabewerken. Je leert je afbeelding croppen, retoucheren, werken met een brush en je leert werken met (radiaal en gradueel) filters.

Kleuren zijn ontzettend belangrijk voor elke fotograaf. Aan kleuren binnen afbeeldingen kan je namelijk de stijl van een fotograaf leren kennen. Door bijvoorbeeld steeds dezelfde kleuren aan te passen in Lightroom, zal je een eigen stijl ontwikkelen en zal je consistentie aanbrengen in je eigen portfolio.

In deze vijfde module leer je een afbeelding verscherpen en leer je ruisreductie toepassen.

We passen jouw lenscorrecties aan en halen de storende paarse/groene gloed uit je foto. Je leert werken met transformaties om zo je foto nog beter te maken.

Als kers op de taart leren we gewenste effecten toevoegen (een zwart of een wit vignet) en leren we onze afbeelding kalibreren door te schuiven aan kleurtoon schuifregelaars.

Door gebruik te maken van presets, kan jij als fotograaf zorgen voor een consistent portfolio. Ik leer je presets importeren, maken en exporteren.

Ik eindig deze cursus door je een manier uit te leggen om je workflow te kunnen versnellen. Zo kan jij, na wat oefening, sneller beelden verwerken en bewerken.

Wat anderen zeggen
over kickstart shooting

HEIDI HELLOFS

Wat was dit een fijne cursus! Alles wordt echt stap voor stap uitgelegd in duidelijke en begrijpbare taal. Ik ga zeker nog vaak moeten terugkijken naar de modules, want mijn manueel fotograferen heeft nog veel oefening nodig. Het is ook echt super dat je altijd tijd neemt om de nodige feedback te geven. Je bent ook een heel aangenaam persoon om naar te luisteren. Dit alles maakt echt dat ik er van genoten heb en veel heb bijgeleerd! Bedankt hiervoor!

5/5

MAYA DE GREEF

Super professionele uitleg, maar toch lekker op niveau van een complete leek. Heel uitgebreid en altijd klaar om vragen te beantwoorden. SUPER ❤️

5/5

ELINE NYS

Ik vond het een heel fijne laagdrempelige cursus. Eindelijk begrijp ik waarom mijn toestel niet altijd deed wat ik wou en hoe ik de controle kan nemen. Dankje voor de stap voor stap, begripvolle en duidelijke uitleg Tessy! Een goede mix tussen theorie en praktijk. Ook fijn dat we steeds vragen konden stellen. Nu naar buiten en veel oefenen.

5/5

Wie ben ik?

Ik heb als fotografie coach meer dan 230 andere fotografen geholpen met het leren manueel fotograferen en het opstarten van een eigen, succesvolle fotografie business.

Dat doe ik door niet alleen te focussen op strategie en omzet, maar ook door het stukje mindsetonder de loep te nemen.

Door zelf in het veld als fotograaf te blijven staan, verlies ik nooit de feeling met mijn coachees. Ik spreek vanuit eigen ervaring rechttoe rechtaan over mijn eigen wins en leerlessen. Hierbij spreek ik open en houd ik niets achter voor jou.

Aan de slag

In het Kickstart shooting pakket deel ik letterlijk met jou wat mijn manier van fotograferen & nabewerken is. Deze professionele manier van werken als fotograaf zorgde ervoor dat ik in mijn tweede jaar als fotograaf in hoofdberoep kon starten.

Hierin houd ik voor jou niks achter: ik deel al mijn kennis met je én ik ben er voor je wanneer je toch nog extra vragen hebt.

Na aanmelden kan je meteen van start. Je krijgt meteen toegang tot alle inhoud & modules.

Kickstart shooting

Basis cursus fotografie én Lightroom

Onbeperkte toegang tot de 10 modules van de basis cursus fotografie.

Onbeperkte toegang tot de 9 modules van de basis cursus Lightroom.

Een plek voor al je persoonlijke vragen in de online leeromgeving

Toegang tot onze community om beelden uit te wisselen, met ondertussen meer dan 150+ fotografen. Hier kan je vragen stellen, struggles en beelden delen.

Kickstart shooting

€237

Of in termijnen, vanaf €23.

Merk je dat je toch nog twijfelt of het Kickstart shooting pakket geschikt voor je is? Stuur me dan een mail op info@tessyhellemans.be, dan denk ik met je mee.

Veelgestelde vragen

Het kickstart shooting pakket staat op ons online leerplatform waar je onmiddellijk na aankoop toegang tot krijgt. Dit wil zeggen dat je levenslang toegang hebt tot alle kennis dat het programma je te bieden heeft. Ook kan je dit volledig op eigen tempo volgen.

Voor iedereen die in de toekomst bezig wil zijn met fotografie. Zo kan je, na het volgen van het Kickstart shooting pakket aan de slag gaan als hobby fotograaf of zelfs als professioneel fotograaf.

Jouw vragen kunnen terecht in de online community (facebookgroep met +70 startende fotografen). Bovendien kunnen tussendoor je vragen ook in de online leeromgeving gepost worden. Alle vragen beantwoord ik steeds binnen de 48u tijdens werkdagen.

Vragen via sociale media of via mail worden niet beantwoord, we focussen in het Kickstart shooting pakket op het ‘samen leren’, zodat andere startende fotografen ook bijleren van jouw vragen en omgekeerd.

Na aanmelding krijg je onbeperkte toegang tot de 19 modules van het Kickstart shooting pakket. Je kan dus meteen van start gaan.

Na het volgen van dit programma ken je jouw camera vanbinnen en vanbuiten. Je weet waarvoor welke instellingen staan en je kan deze instellingen gebruiken in verschillende lichtomstandigheden. Na het Kickstart shooting pakket is het gedaan met sukkelen met je instellingen, je kan zonder zorgen je camera handmatig instellen en foto’s nemen van je kindjes of van je familie.

Bovendien ken je het programma Lightroom als je broekzak. Alle aanpassingen die je kan aanbrengen aan je afbeeldingen in Lightroom worden op een laagdrempelige manier uitgelegd, zodat je snel zelf aan de slag kan met het ontwikkelen van je eigen stijl als fotograaf.